La fibra a Sant Esteve d’en Bas

La fibra òptica arriba per primer cop a Sant Esteve d’en Bas.

A partir d’ara, els veïns del poble podran gaudir d’una connexió a internet amb velocitat fibra.

Des d’ara mateix, els veïns del nucli de Sant Esteve d’en Bas, poden navegar amb la velocitat i les prestacions que ofereix la fibra òptica.

Joanetes va ser el primer nucli del municipi de la Vall d’en Bas en tenir aquesta tecnologia a través de Xàrtic. I gràcies a la col·laboració d’un bon nombre de veïns del poble que van contribuir en el finançament inicial del desplegament de la xarxa.

Els treballs d’instal·lació de la fibra a Sant Esteve d’en Bas han tingut una durada d’uns dos mesos. Sempre que ha estat possible s’han aprofitat canalitzacions ja existents soterrades propietat de l’Ajuntament que s’han combinat amb instal·lació aèria.

El fet de tractar-se d’una infrastructura que no depèn de grans operadores fa, a més, que els preus, siguin molt més ajustats.

La instal·lació de fibra òptica a Sant Esteve d’en Bas s’ha fet dins el projecte Xafogar (Xarxa de Fibra Òptica de la Garrotxa). Aquest pretén donar cobertura de fibra a tots els municipis petits de la comarca, on les grans operadores de telecomunicacions no hi inverteixen.

Fins ara, ja s’ha instal·lat fibra a Joanetes, les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Canya, la Vall de Bianya, Castellfollit, Sant Jaume de Llierca, Montagut, Tortellà, Argelaguer, Besalú i Sales de Llierca.

Després de Sant Esteve d’en Bas, hi ha previst donar cobertura a Hostalets d’en Bas, a Sant Privat d’en Bas, a Sant Feliu de Pallerols i a les Planes d’Hostoles.

També en breu s’instal·larà fibra al barri de Montolivet d’Olot, l’únic barri de la capital de la Garrotxa que no compta amb cablejat de fibra òptica.

 VOLCÀNIC INTERNET
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram