Hem portat la fibra a Sant Esteve d’en Bas

La fibra òptica arriba per primer cop a Sant Esteve d’en Bas

A partir d’ara, els veïns del poble podran gaudir d’una connexió a internet amb velocitat fibra

Des d’ara mateix els veïns del nucli de Sant Esteve d’en Bas poden navegar per Internet amb la velocitat i les prestacions que ofereix la fibra òptica gràcies al desplegament que hem fet d’aquesta tecnologia a la població, que fins ara no comptava amb fibra òptica. Properament també n’instal·larem a Hostalets d’en Bas i hem iniciat converses amb Sant Privat. Joanetes va ser el primer nucli del municipi de la Vall d’en Bas en tenir aquesta tecnologia a través de Xàrtic i gràcies a la col·laboració d’un bon nombre de veïns del poble que van contribuir en el finançament inicial del desplegament de la xarxa.

Els treballs d’instal·lació de la fibra a Sant Esteve d’en Bas han tingut una durada d’uns dos mesos. Sempre que ha estat possible s’han aprofitat canalitzacions ja existents soterrades propietat de l’Ajuntament que s’han combinat amb instal·lació aèria.

Des d’ara mateix, els veïns del nucli de Sant Esteve que ho vulguin ja poden contractar a través de Xàrtic (xartic.net) o de l’empresa d’informàtica Ferran Masó de Sant Esteve d’en Bas els serveis d’Internet amb velocitat fibra així com també telefonia fixa, telefonia mòbil i televisió, mantenint els mateixos números de telèfon. El fet de tractar-se d’una infrastructura que no depèn de grans operadores fa, a més, que els preus, siguin molt més ajustats.

La instal·lació de la xarxa de fibra òptica a Sant Esteve d’en Bas s’ha fet dins el projecte Xafogar (Xarxa de Fibra Òptica de la Garrotxa), que pretén donar cobertura de fibra a tots els municipis petits de la comarca, on les grans operadores de telecomunicacions no hi inverteixen. Dins d’aquest projecte, fins ara, ja s’ha instal·lat fibra a Joanetes, les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Canya, la Vall de Bianya, Castellfollit, Sant Jaume de Llierca, Montagut, Tortellà, Argelaguer, Besalú i Sales de Llierca. Després de Sant Esteve d’en Bas, hi ha previst donar cobertura a Hostalets d’en Bas, a Sant Privat d’en Bas, a Sant Feliu de Pallerols i a les Planes d’Hostoles. També en breu s’instal·larà fibra al barri de Montolivet d’Olot, l’únic barri de la capital de la Garrotxa que no compta amb cablejat de fibra òptica.

 VOLCÀNIC INTERNET
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram